Monitors per a fotografia de 24 polzades

En els monitors de 24 polzades en gamma professional les opcions actuals més recomanables serien el NEC MultiSync PA242W en NEC i el EIZO ColorEdge CS2420 en Eizo. Tenint present que l’ús principal del monitor serà per fotografia l’aspecte de la calibració del monitor tindria un pes important, en aquest sentit distingiríem entre aquests dos models el fet que en el CS2420 s’inclou de sèrie el software de calibració ColorNavigator que permet la calibració del monitor per hardware (a nivell intern i de forma automàtica, sense haver de tocar els controls del monitor) mentre que en el cas del PA242W si bé també tenim aquesta opció el software no s’inclou de sèrie si no que està disponible per separat (en dues opcions de fet: basICColor Display -software europeu- i SpectraView II -software d’Estats Units). Sigui com sigui per poder realitzar la calibració és imprescindible  el disposar d’un instrument de calibració compatible tipus i1Display Pro. Resumint la nostra recomanació seria:

– NEC MultiSync PA242W + software basICColor display o SpectraView II (disponible per separat) + calibrador i1Display Pro, del qual descartaríem el software que inclou el propi calibrador per les opcions mencionades, que proporcionen major precisió i facilitat d’ús.

– Eizo ColorEdge CS2420 + software ColorNavigator (inclòs de sèrie amb el monitor) + calibrador i1Display Pro, del qual igualment descartaríem el software que inclou el propi calibrador per l’inclòs amb el monitor, que proporciona major precisió i facilitat d’ús.

Sobre aquests monitors disposem de diversos packs que inclouen visera i calibrador.

Una tercera opció que simplificaria encara més el procediment però d’un cost superior seria el Eizo ColorEdge CG2420, que proporciona l’avantatge d’integrar en el monitor el propi sensor de calibració, de forma que la calibració passa a ser totalment autònoma podent-se fins i tot deixar programada per a que s’efectuï sense necessitat que hi hagi cap persona present.

Pot trobar una comparativa entre els dos primers models mencionats en el següent enllaç:
http://www.microgamma.es/blog/index.php/2015/12/eizo-coloredge-cs240-vs-nec-pa242w/